Dordrecht


Eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens

De energieprijzen zijn de laatste maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens meer geld kwijt aan hun energierekening. Daarom verlaagt het Rijk in 2022 voor iedereen de energiebelasting. Daarnaast hebben huishoudens met een laag inkomen recht op een eenmalige energietoeslag.

De uitkering van deze energietoeslag verloopt via de gemeente. De Sociale Dienst Drechtsteden voert dit uit namens ons.

Voor wie is het bedoeld?

De eenmalige energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. De hoogte van de energietoeslag is afhankelijk van de hoogte van het inkomen:

  • Bij een inkomen tot 120% van het sociaal minimum is de energietoeslag €800,-
  • Bij een inkomen tussen 120% en 130% van het sociaal minimum is de energietoeslag €600,-.

Hoe doet u een aanvraag?

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan heeft u de eenmalige energietoeslag inmiddels ontvangen. Andere huishoudens met een laag inkomen kunnen sinds 19 april 2022 een aanvraag doen. Deze aanvraag doet u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Meer weten?

Op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden vindt u uitgebreide informatie over de eenmalige energietoeslag.

Hulp bij besparen op energie: Heeft u een laag inkomen? En kunt u hulp gebruiken bij het besparen op energie? Maak dan een afspraak met een energieconciërge. Deze komt gratis bij u langs en helpt u op weg met tips en kleine energiebesparende maatregelen. Lees er meer over op Slim energie besparen Dordrecht of maak direct een afspraak via e-mail.

Hulp bij geldzorgen: Heeft u nu geldzorgen of moeite om rond te komen? Neem dan contact op met de Sociale Dienst via telefoonnummer 078 – 770 8910.