Grave

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Gezinnen met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. Het gaat om een bedrag van €800 of om een bedrag van €1300. Dit hangt af van het inkomen.

Heb je energietoeslag aangevraagd en is jouw aanvraag afgekeurd? Er zijn nieuwe regels voor het berekenen van een laag inkomen. Denk je met de nieuwe regels toch recht te hebben op toeslag, vul dan opnieuw een aanvraag in.

Heb je al een aanvraag gedaan maar nog geen besluit ontvangen? Je hoeft dan geen nieuwe aanvraag te doen. We beoordelen de aanvraag met de nieuwe regels.

Nodig

  • Een kopie of scan van een geldig identiteitsbewijs van jezelf en (als je een partner hebt) van je partner (ID-kaart of paspoort, geen rijbewijs).
  • Bewijsstukken van je inkomen en (als je een partner hebt) van je partner (de uitkeringsspecificatie of loonstrook van de maand voorafgaand aan de aanvraagdatum en de (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst).
  • Het laatste afschrift van je bankrekening waarop de energietoeslag gestort moet worden, met daarop zichtbaar rekeningnummer en naam.

Ook voor 2023 werken we aan een energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen. Zodra hierover meer bekend is, communiceren wij hierover.