Heerenveen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u eenmalig een energietoeslag van  € 1300,- krijgen. Dit bedrag is bedoeld om (een deel van) de hoge energiekosten te betalen.

Aanvragen

Aanvragen energietoeslag 2022 kon tot en met 31 december 2022. Aanvragen voor energietoeslag 2023 is nu nog niet mogelijk.

Energietoeslag 2023

Begin 2023 verwachten wij u te kunnen informeren over de inhoud en voorwaarden van de energietoeslag 2023. Inwoners waarvan bij ons bekend is dat zij op 1 januari 2023 voldoen aan de voorwaarden, krijgen naar verwachting deze automatisch uitgekeerd. Op welk moment dat is, is nu nog niet bekend. Behoort u niet tot deze groep, maar denkt u in aanmerking te komen voor deze toeslag? Dan kunt u in de loop van 2023 een aanvraag indienen. Over de wijze en per wanneer u kunt aanvragen volgt nadere informatie. Om op de hoogte te blijven adviseren wij u deze pagina in de gaten te houden.

Wat kunt u nu zelf doen?

Probeer te besparen op uw energieverbruik. Kleine aanpassingen kunnen op jaarbasis al veel energieverbruik en geld schelen. Heeft u nu al problemen met het betalen van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier.

Onze Energiecoach Jinke Kleistra is een specialist die veel weet van energie besparen. Zij komt bij u thuis en geeft tips om energie te besparen.
Niet door grote investeringen, maar door kleine aanpassingen in uw huis of  gewoonten. Dat kan al met kleine stapjes, bijvoorbeeld door tochtstrips aan te brengen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door minder lang te douchen.

Wilt u een afspraak maken met Energiecoach Jinke?

U kunt zich aanmelden via het formulier op www.energieloketheerenveen.nl/energiecoach, of bel via 14 0513. E-mailen mag ook: duurzaam@heerenveen.nl