Hoeksche Waard

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Het kan daarom moeilijk zijn om uw energierekening te betalen. Gemeente Hoeksche Waard stelt daarom onder voorwaarden een bijdrage van € 1.300,- per huishouden beschikbaar.

Heeft u nog geen aanvraag ingediend over 2022? Dan kunt u dat tot en met 30 juni 2023 alsnog doen.

Voor wie is de éénmalige bijdrage energietoeslag 2022 bedoeld?

De éénmalige bijdrage energietoeslag 2022 is bedoeld voor huishoudens in de Hoeksche Waard met een laag inkomen. Wat een ‘laag inkomen’ is, hangt af van uw leefsituatie. In de tabel onder ‘Inkomenstabel januari 2023’ vindt u de maximale bedragen per leefsituatie. Staat uw situatie er niet tussen of twijfelt u? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0186 / 088 – 647 36 47 of mail naar info@gemeentehw.nl.

Daarnaast moet u wel ingeschreven staan als inwoner van de Hoeksche Waard en zelfstandig een huishouden voeren. Voert u niet zelfstandig een huishouden, maar heeft u wel het energiecontract op uw naam en kunt u aantonen dat de energiekosten zijn gestegen, kunt u onder voorwaarden ook de energietoeslag krijgen.

We zijn druk bezig met de verwerking van alle aanvragen. Vanwege de vele aanvragen duurt de afhandeling van deze aanvragen langer dan u van ons gewend bent.

Energietoeslag 2023 

Op dit moment kunt u nog geen energietoeslag aanvragen voor 2023.  De gemeente moet nog een besluit nemen over de dan geldende voorwaarden voor de energietoeslag. Zodra de voorwaarden bekend zijn, delen we ze op deze pagina. Ook informeren we u dan over hoe u de toeslag kunt aanvragen en wanneer deze wordt uitbetaald.