Hoorn

Huishoudens met een lager inkomen kunnen tot 1 juli 2023 een aanvraag doen voor een energietoeslag van 2022. U kunt een toeslag ontvangen van € 1.300 of € 550. U kunt niet beide toeslagen ontvangen. De hoogte van de toeslag hangt af van de hoogte van het inkomen.

Kom ik in aanmerking voor de toeslag?

Inwoners met een lager inkomen mogen de toeslag aanvragen. Bekijk de inkomens onder het kopje ‘Inkomensgrenzen’ onderaan deze pagina. Als er meerdere mensen samenwonen dan moet u de inkomens bij elkaar optellen. De energietoeslag wordt eenmalig per huishouden gegeven. Heeft u in 2022 al energietoeslag van de gemeente ontvangen? Dan kunt u deze niet meer aanvragen. 

Toeslag aanvragen 

Vul het aanvraagformulier (pdf, 775 kB) in. Of haal het formulier op bij de infobalie in het stadhuis. U hoeft geen afspraak te maken hiervoor.
Stuur het ingevulde formulier op naar:

Hulp nodig bij het aanvragen?

  • Bel dan naar 0229 25 22 00. 
  • Kom langs tijdens één van onze inloopspreekuren. Bekijk de dagen en tijden op de pagina Langskomen.

Energietoeslag 2023

Het kabinet heeft aangekondigd dat de energietoeslag opnieuw wordt uitbetaald in 2023. U kunt op dit moment nog geen aanvraag indienen voor de energietoeslag 2023. Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat gemeenten een voorschot kunnen geven van € 500. Helaas is dit bij de gemeente Hoorn (nog) niet mogelijk.