Krimpen aan den Ijssel

De energietoeslag is verhoogd naar € 1.300. Dat hebben de colleges van burgemeester en wethouders in de gemeenten Krimpen, Capelle en Zuidplas besloten. Ook is er meer tijd om het aan te vragen. Dit kan nog tot en met 30 juni 2023. Huishoudens met een lager inkomen kunnen de energietoeslag aanvragen op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Stijgende energieprijzen zorgen voor moeite met betalen energierekening

Door de stijgende energieprijzen hebben meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het Rijk besloten energietoeslag te betalen aan mensen met een lager inkomen. Eerst was dat € 800. Dat is nu verhoogd naar € 1.300.

1.059 huishoudens in Krimpen hebben al energietoeslag gekregen

IJsselgemeenten Sociale Zaken verzorgt de energietoeslag voor Krimpen, Capelle en Zuidplas. Inwoners met een uitkering van IJsselgemeenten kregen de energietoeslag vanzelf. Ook hebben veel werkende mensen en inwoners met AOW en een klein pensioen de toeslag al zelf aangevraagd. Tot 1 september heeft IJsselgemeenten de energietoeslag al uitbetaald aan 1.059 Krimpenaren.

 Wie al toeslag heeft gekregen, krijgt nu € 500 extra

Wie al € 800 energietoeslag heeft gekregen, heeft nu ook recht op € 1.300 euro. Zij krijgen binnenkort de € 500 extra op hun rekening. Daar hoeven ze niets voor te doen. Een nieuwe aanvraag is niet nodig.

Nog niet iedereen heeft de toeslag aangevraagd

Wethouder Wubbo Tempel: ‘’We zijn blij dat we huishoudens die lastig rondkomen kunnen helpen door middel van de toeslag. Let op, nog niet iedereen met recht op de energietoeslag heeft deze ook aangevraagd. Kijk op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag of u recht heeft op de toeslag. En vraag de toeslag dan aan. Dat kan ook als je nog geen hoge rekening hebt. Mijn tip: zet dan het geld opzij voor later. Bijvoorbeeld voor de eindafrekening.’’

Hulp bij aanvragen

Heeft u zelf geen recht op de energietoeslag? Kijk dan of mensen in je omgeving er recht op hebben. Misschien hebben zij hulp nodig bij het aanvragen. Wie het moeilijk vindt om zelf de energietoeslag aan te vragen, kan gratis hulp krijgen. Krimpenaren zijn welkom voor hulp met aanvragen of geldzorgen bij KrimpenWijzer. Kijk op www.krimpenwijzer.nl of stuur een e-mail naar info@krimpenwijzer.nl. KrimpenWijzer is telefonisch te bereiken via (0180) 51 75 90.