Maastricht

Door de stijgende energiekosten kan niet iedereen de energierekening meer betalen. Er zijn (landelijke) regelingen die u daarbij helpen. Voor Maastrichtse huishoudens die geen hulp krijgen via die regelingen en wel hulp nodig hebben, hebben we het Noodfonds Energiekosten opgericht. Als u voldoet aan de voorwaarden, kunt u 1 keer geld krijgen uit dat noodfonds. De voorwaarden vindt u op deze pagina.

Wat is een huishouden?

Met een huishouden bedoelen we een alleenstaande, een alleenstaande ouder met kind of kinderen, mensen die getrouwd zijn of samenwonen en die wel of geen kind of kinderen hebben.

Hoe hulp aanvragen?

Hulp aanvragen uit het Noodfonds Energiekosten kan van 16 januari tot 1 juli 2023. Hoe? Door een digitaal aanvraagformulier in te vullen.

Hulp nodig met invullen van het formulier

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier, dan kunt u terecht in 1 van de locaties van Trajekt in De Heeg, Wittevrouwenveld, Mariaberg en Malberg. U vindt de adressen en de openingstijden verderop deze pagina.

Let op

We behandelen de aanvragen in de volgorde zoals ze bij ons binnenkomen. Dus als het geld in het noodfonds op is, krijgt u geen geld meer uit het fonds.