Moerdijk

Heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op een energietoeslag. Het is een eenmalige tegemoetkoming van 800 euro per huishouden als tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen.

Dit geld kun je gebruiken bij het betalen van de hogere energierekening. Bekijk de voorwaarden of vraag direct de energietoeslag aan op werkpleinhartvanwest-brabant.nl/energietoeslag

De energieprijzen zijn sterk gestegen. Door die stijging komen met name huishoudens met een laag inkomen in de problemen. Daarom heeft het Rijk besloten om deze huishoudens te compenseren. Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op een tegemoetkoming in uw energielasten. Heeft u de toeslag voor het jaar 2022 nog niet aangevraagd? Dit kan nog tot en met 31 maart 2023. U vindt het aanvraagformulier onder het tabblad ‘aanvragen’. Heeft u een laag inkomen en had u eerder geen recht op de energietoeslag? De inkomensgrens van de toeslag is voor inwoners in de gemeente Roosendaal, Etten-Leur en Moerdijk verhoogd. Hiermee komen in deze gemeenten nog meer inwoners in aanmerking voor de energietoeslag.