Montfoort

Aanvraag energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen.

Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen erg gestegen. Daarom hebben alle gemeenten extra geld ontvangen van de overheid. Dit geld is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te helpen bij het betalen van deze hoge energiekosten. Het Rijk komt inwoners met een laag inkomen extra tegemoet met een energietoeslag van totaal € 1300,=. Ferm Werk regelt dit voor de gemeente Montfoort. 

Energietoeslag over 2022

U kunt de energietoeslag voor 2022 aanvragen tot en met 31 december 2022. Wie op 31 maart 2022 recht had op een uitkering Participatiewet, IOAW of IOAZ hoeft niets te doen. De energietoeslag wordt dan automatisch uitbetaald. Heeft u geen uitkering Participatiewet, IOAW of IOAZ, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u uw aanvraag online doen. Zodra uw aanvraag is ontvangen, gaat Ferm Werk deze beoordelen. De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 8 weken.

Energietoeslag over 2023

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat ook in 2023 een energietoeslag van € 1.300,= zal worden uitgekeerd aan inwoners met een laag inkomen. Op dit moment kunt u deze helaas nog niet aanvragen. Ferm Werk en de gemeenten zijn samen druk bezig met de voorbereidingen. We vragen u nog even geduld te hebben. In het eerste kwartaal verwachten we u meer informatie te kunnen geven over de voorwaarden, hoe u kunt aanvragen en wanneer kan worden uitbetaald. Houd daarvoor deze website, het gemeentenieuws en social media in de gaten.