Nieuwkoop

Huishoudens met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten worden betaald. Wanneer u rond 1 mei 2022 bij ons bekend was en voldeed aan de voorwaarden, dan heeft u tussen half april en half mei de energietoeslag op uw rekening ontvangen.

Energietoeslag verhoogd van € 800 naar € 1.300

We hebben de energietoeslag verhoogd van € 800 naar € 1.300. Heeft u de energietoeslag van € 800 al ontvangen? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. U ontvangt het extra geld automatisch.

U heeft de energietoeslag nog niet ontvangen

Heeft u de energietoeslag niet automatisch ontvangen en voldoet u wel aan de voorwaarden? Vraag dan voor 31 december 2022 zelf de energietoeslag zelf aan.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Nieuwkoop.
  • U heeft een geldig Nederlands identiteitsbewijs of verblijft rechtmatig in Nederland.
  • U betaalt de energiekosten van uw woonadres.
  • Uw gezamenlijk inkomen is niet hoger dan 120% van het voor u geldende sociaal minimumbedrag per maand.

Krijgt u geen energietoeslag en heeft u toch moeite om rond te komen? Neem contact op met de Helpdesk Geldzaken(externe link)

Aanvragen

De gemeente Alphen aan den Rijn voert de eenmalige energietoeslag uit voor de gemeente Nieuwkoop. Meer informatie staat op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn(externe link). Hier kunt u ook uw aanvraag indienen. Heeft u hulp nodig bij het invullen van dit aanvraagformulier? Neem dan contact op met het Serviceplein in Alphen via 14 0172 of stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl

Ook het Servicepluspunt Welzijn Nieuwkoop kan helpen bij uw aanvraag. De vrijwilligers van het Servicepluspunt zijn iedere woensdag van 10.00 tot 12.30 uur te vinden aan de Achterweg 2b, tegenover de brandweerkazerne in Nieuwkoop.