Noardeast-Fryslân

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Net als in 2022, kunt u hiervoor in 2023 een toeslag krijgen. De toeslag is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. Heeft u hier recht op? Op deze pagina vertellen we u erover.

Het kabinet heeft op 20 september 2022 aangekondigd dat de energietoeslag opnieuw wordt uitbetaald in 2023. Het Ministerie werkt hiervoor aan een nieuwe wet. U kunt daarom op dit moment nog geen aanvraag indienen voor de energietoeslag 2023.

Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat gemeenten een voorschot kunnen geven van € 500,00. Helaas is dit bij ons (nog) niet mogelijk.

Eind december verwachten wij meer duidelijkheid te hebben over de energietoeslag 2023. Wij zullen deze informatie dan op deze pagina plaatsen.

De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân heeft besloten om in 2023 de inkomensgrens te verhogen naar 130% van de bijstandsnorm. Ook hierover volgt nog nadere informatie.

Heb jij meer informatie?

Ben jij woonachtig of werkzaam in de gemeente Noardeast-Fryslân en heb jij meer informatie over de energietoeslag en wil je dit met ons delen? Laat het dan via de contactformulier weten zodat wij onze website direct kunnen aanpassen.