Noordoostpolder

De eenmalige energietoeslag helpt huishoudens met een laag inkomen om de sterk gestegen energierekening te betalen. In de gemeente Noordoostpolder is de eenmalige energietoeslag 2022 € 1.300,00. Ook in 2023 is er een eenmalige energietoeslag. Meer informatie over de eenmalige energietoeslag 2023 vindt u onderaan deze pagina bij ‘Veel voorkomende vragen’.

Digitaal aanvragen

Hoe vraagt u de eenmalige energietoeslag aan?

U vraagt het schriftelijk of digitaal aan. U kunt de aanvraag voor de energietoeslag uiterlijk tot en met 30 juni 2023 indienen. Aanvragen die daarna binnenkomen, worden afgewezen.

Let op! Voordat u aanvraagt is het handig dat u eerst leest aan welke voorwaarden u moet voldoen om de energietoeslag te ontvangen.

Heeft u een vraag over deze regeling. Misschien staat het antwoord onder ‘veel voorkomende vragen’.

Digitale aanvraag

Door op de bovenstaande knop te klikken start u een digitale aanvraag. U vult vervolgens de vragen in en voegt bewijsstukken toe. Voor een digitale aanvraag heeft u wel DigiD nodig. Heeft u een partner? Dan is het voldoende als één van u beiden met DigiD inlogt.

Schriftelijke aanvraag

Download het aanvraagformulier en print het. Daarna vult u het formulier in, zet u uw handtekening en stuurt u het formulier met bijlagen naar ons toe. U kunt het ook bij de receptie in het gemeentehuis inleveren. U mag een scan van het aanvraagformulier en de bijlagen ook e-mailen naar bijzonderebijstand@noordoostpolder.nl Zorg ervoor dat de bestanden dan goed leesbaar zijn (niet te klein en niet te groot).

Aanvraagformulier eenmalige energietoeslag

Voorwaarden voor de energietoeslag

De voorwaarden zijn officieel in een beleidsregel vastgelegd. De voorwaarden zijn:

  • u woont in de gemeente Noordoostpolder;
  • u maakt in 2022 zelf kosten voor energie voor een woning, woonboot of woonwagen waarin u zelf woont;
  • u heeft in 2022 een laag inkomen;
  • u verblijft niet in een inrichting;
  • u bent niet ingeschreven in de gemeente Noordoostpolder met alleen een briefadres.