Raalte

De energieprijzen zijn flink gestegen. Dat merken steeds meer mensen in hun portemonnee. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom in 2022 een eenmalige energietoeslag. Het Rijk heeft de eenmalige energietoeslag van € 800 verhoogd naar € 1300. Daarnaast kunnen nu ook inwoners met een inkomen van 120% tot 130% van de bijstandsnorm een eenmalige energietoeslag van € 500 aanvragen. Ook studenten komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag.

De energietoeslag automatisch ontvangen

Sommige inwoners zijn al bekend bij de gemeente Raalte en ontvangen de eenmalige energietoeslag vanzelf. Zij hoeven de energietoeslag dus niet aan te vragen.

De energietoeslag aanvragen

Mensen uit de gemeente Raalte die een ander laag inkomen hebben komen ook in aanmerking voor de energietoeslag. Denk aan inwoners met een laag inkomen uit werk, of met een Wajong-uitkering, WW-ers en AOW-ers  zonder of met een klein pensioen. Deze groep inwoners moet de toeslag zelf aanvragen.

Eerst was de eenmalige energietoeslag alleen voor inwoners met een inkomen lager dan 120% van de geldende bijstandsnorm. Maar ook inwoners die daar net boven vallen kunnen in de knel raken door hoge energiekosten. De gemeente Raalte ondersteunt ook deze groep. Inwoners met een inkomen van 120% tot 130% van de bijstandsnorm kunnen een eenmalige energietoeslag van € 500 aanvragen.

Vraag hier de éénmalige energietoeslag aan (binnen acht weken reactie)

Aanvragen met DigiD