Renswoude

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van €800 naar €1.300. 

 • Heeft u de toeslag van € 800 al aangevraagd of ontvangen? Dan hoeft u niks te doen. De gemeente zorgt ervoor dat u de extra compensatie van €500 automatisch krijgt.
 • Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan hoeft u ook niks te doen. U krijgt de extra compensatie van €500 automatisch van de gemeente. 

De energiekosten zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Bijna iedere inwoner merkt dat direct of indirect. Als u moet rondkomen van een laag inkomen, is dat een groot probleem. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag van € 1.300,- euro kunnen krijgen.

De ontwikkelingen rondom de energietoeslag worden voortdurend gevolgd. Als gemeente proberen we hier zo snel mogelijk op te reageren.

Wat moet u doen om de toeslag te ontvangen

 • U krijgt een bijstandsuitkering;
  U hoeft niets te doen. Het eerste deel van € 800 is rond 2 mei aan u overgemaakt. De extra toeslag van € 500 volgt in oktober.
 • U heeft geen bijstandsuitkering maar gebruikt wel de Grebbepas;
  U kunt de energietoeslag aanvragen op www.grebbepas.nl/energietoeslag(externe link)
 • U heeft nog geen Grebbepas maar wel een laag inkomen;
  De Grebbepas is er voor mensen met een laag inkomen. Hierop staat een tegoed dat past bij de regelingen waar u recht op heeft. U kunt de pas aanvragen op grebbepas.nl(externe link) 
 • U wilt geen Grebbepas of heeft er geen recht op omdat uw inkomen te hoog is;
  Op de website van Gezond Verzekerd kunt u zien of u recht heeft op de energietoeslag en u kunt er een aanvraag doen. Ga naar gezondverzekerd.nl/(externe link)

Heb jij meer informatie?

Ben jij woonachtig of werkzaam in de gemeente Renswoude en heb jij meer informatie over de energietoeslag en wil je dit met ons delen? Laat het dan via de contactformulier weten zodat wij onze website direct kunnen aanpassen.