Stein

De gemeente Stein heeft besloten dat je ook de energietoeslag 2022 kunt aanvragen als jouw inkomen lager is dan 130% van het sociaal minimum. Hierdoor kan een grotere groep inwoners gebruik maken van de landelijke eenmalige energietoeslag. Dit geldt ook voor de Steinse energiebespaaractie. Energietoeslag 2022 aanvragen kan tot en met 30 juni 2023 via onderstaande groene knop.

Wat betekent dit voor mij?

  • Inwoners die de afgelopen maanden een aanvraag hebben gedaan, een afwijzing hebben ontvangen en in de categorie 120%-130% vallen hoeven geen nieuwe aanvraag te doen. Zij zullen het bedrag automatisch op hun rekening krijgen.
  • Inwoners die nog niet eerder een aanvraag gedaan hebben en binnen de categorie 120%-130% vallen, kunnen  energietoeslag aanvragen via onderstaande groene knop.

Energietoeslag 2023

De energieprijzen zijn nog steeds enorm hoog. Daarom heeft de overheid besloten om ook in 2023 een energietoeslag te verstrekken aan inwoners met een laag inkomen. Heb je in 2022 de energietoeslag ontvangen? Dan krijg je in januari een brief met meer informatie over de energietoeslag 2023. Je hoeft geen nieuwe aanvraag te doen.

Vragen of een aanvraagformulier aanvragen?

Heb je een vraag? Of wil je liever de aanvraag op papier invullen, omdat je geen DigiD hebt of is het niet mogelijk om een formulier digitaal in te vullen? Dan kun je het formulier aanvragen bij Vidar via energietoeslag@sittard-geleen.nl of bel naar 046 – 477 87 70. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Heb je hulp nodig? Kijk dan bij ‘Hulp nodig bij jouw aanvraag?’ op deze website.

ENERGIETOESLAG AANVRAGEN