Tilburg

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een energietoeslag krijgen van 1.300 euro. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.

Energietoeslag 2023

De energieprijzen zijn nog steeds enorm hoog. Daarom heeft de overheid (regering) besloten om ook in 2023 een energietoeslag te geven aan inwoners met een laag inkomen. Op dit moment is nog niet bekend wie de energietoeslag krijgt. Ook is nog niet duidelijk of iedereen met een laag inkomen € 1300 krijgt. Daarom kunt u de energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. We hopen eind januari 2023 meer te weten over deze voorwaarden.

Energietoeslag 2022 aanvragen?

De aanvraagtermijn is verstreken. U kunt de energietoeslag voor 2022 niet meer aanvragen. 

Wanneer krijgt u antwoord?

Heeft u in 2022 de energietoeslag aangevraagd? Dan zorgen wij dat u binnen 8 weken een antwoord krijgt. Soms hebben we nog extra informatie nodig. Dan nemen we contact met u op. 

Het Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF)

Hebt u geen recht op de energietoeslag? En komt u ernstig in de financiële problemen door de stijgende energiekosten? Misschien kunt u een vergoeding krijgen via het Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF). Het fonds biedt maatwerk voor huishoudens die in nood komen door de hogere energierekening. U kunt financiële steun aanvragen via www.contourdetwern.nl/ondersteuningsfonds-tilburg/. Daar staan ook de voorwaarden.

Bezwaar maken energietoeslag

Heeft u de energietoeslag ontvangen, maar wilt u de toeslag niet? Of bent u het niet eens met een afwijzing? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Vragen over de energietoeslag?

Stuur een e-mail naar energietoeslag@tilburg.nl

Besparen op energie

We zien dat steeds meer mensen moeite hebben om de energiekosten te betalen. Wilt u weten hoe u zelf nog energie kunt besparen? Ga naar de pagina Energiebespaartips op Duurzamertilburg.nl.

Financiële hulp

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bijvoorbeeld door een betaalafspraak te maken met het energiebedrijf, of door contact op te nemen met Schuldhulpverlening. Meer over hulp bij geldzorgen op de pagina Schulden.