Tubbergen

Door de stijging van de energiekosten komen veel mensen met een laag inkomen in de problemen. De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld en helpt deze inwoners met een eenmalig bedrag per huishouden. Mensen met een uitkering krijgen dit bedrag automatisch. Heeft u geen uitkering, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u via de groene knop hieronder de energietoeslag aanvragen.

Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag? Lees dan de informatie op deze pagina goed door. Neem bij vragen contact op met Schakel (zie ‘hulp nodig’ hieronder).

 

Nieuwe ontwikkeling

Het toeslag bedrag was €800. Het Rijk heeft besloten dit te verhogen met €500. Degenen die de €800 al hebben ontvangen krijgen automatisch de €500 nabetaald. Dat gebeurt in de eerste week van november 2022.  

Al een aanvraag ingediend

Heeft u al een aanvraag ingediend waarop nog een besluit moet worden genomen? Als u in aanmerking komt, ontvangt het volledige bedrag van €1300. U hoeft dus geen actie te ondernemen om voor de verhoging in aanmerking te komen.

Let op: het kan tot maximaal acht weken duren voordat u een reactie krijgt op uw aanvraag. 

Hulp nodig?

Heeft u vragen? Of zorgen de verhoogde energielasten voor grotere problemen? Of twijfelt u of u recht hebt op de energietoeslag? Via Schakel kan gekeken worden naar een passende oplossing. Schakel kijkt samen met u naar een oplossing.

  • Bellen: 0546-628701
  • Mailen: werkeninkomen@noaberkracht.nl
  • Langskomen: Elke werkdag van 9 tot 12.
    Bij de balie van Schakel Tubbergen. Raadhuisplein 1 Tubbergen

     

Energietoeslag aanvragen

Let op! Als u op deze link klikt komt u terecht in het digitale loket van gemeente Oldenzaal. U kunt als Inwoner van gemeente Tubbergen daar uw aanvraag indienen.