Westvoorne

Energietoeslag 2022

De afgelopen maanden zijn de energieprijzen sterk gestegen. Door die stijging komen met name huishoudens met een laag inkomen in de problemen. Daarom heeft het Rijk besloten om deze huishoudens te compenseren. Heeft u een laag inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van € 1300,00 in uw energielasten. Ontvangt u een uitkering van de gemeente? Dan is de kans groot dat u de eenmalige energietoeslag al automatisch ontvangen heeft. In dat geval hoeft u niets te doen. U kunt deze toeslag niet nog een keer aanvragen.  

Geen energietoeslag ontvangen, maar komt u mogelijk wel in aanmerking?

Als u de eenmalige energietoeslag niet automatisch ontvangen heeft, komt u hiervoor mogelijk wel in aanmerking. U kunt de energietoeslag 2022 nog aanvragen tot 1 februari 2023!

Let op! Op dit moment is het tijdelijk niet mogelijk om energietoeslag digitaal aan te vragen. Binnenkort is het digitale aanvraagformulier weer beschikbaar.

Energietoeslag 2023

Het kabinet heeft op 20 september 2022 aangekondigd dat de energietoeslag opnieuw wordt uitbetaald in 2023. Het Ministerie werkt hiervoor aan een nieuwe wet. U kunt daarom op dit moment nog geen aanvraag indienen voor de energietoeslag 2023. Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat gemeenten een voorschot kunnen geven van € 500,00 Helaas is dit bij ons (nog) niet mogelijk. Eind januari verwachten wij meer duidelijkheid te hebben over de energietoeslag 2023. Wij zullen deze informatie dan op deze pagina plaatsen. Voor meer informatie kunt u bellen naar tel: 14 0181.