Zevenaar

Update: De gemeente Zevenaar geeft aan dat de energietoeslag in veel gevallen voor 15 december 2023 zal worden overgemaakt. Dit zal zijn wanneer je vorig jaar de energietoeslag hebt gekregen en als je in 2023 nog altijd een laag inkomen hebt. Wanneer je in de Bijstand zit, een uitkering uit de IOAW, IOAZ of BBZ krijgt word er gekeken of je aan alle voorwaarden voldoet. LET OP: Er word op de website van de gemeente Zevenaar ook aangegeven dat het college van burgemeesters en wethouders in November een definitief besluit zal nemen over de uitvoering van de energietoeslag 2023.

Energietoeslag 2022/2023

De prijzen van energie zijn hard gestegen. Om te voorkomen dat mensen in een noodsituatie belanden, krijgen huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag van de overheid. Het gaat om eenmalig €1300,00. Een deel van de inwoners krijgt de energietoeslag automatisch. De inwoners die niet bij ons bekend zijn, kunnen de energietoeslag zelf aanvragen.

Aanvraag indienen 2023

U kon tot en met 31 december 2022 de energietoeslag voor het jaar 2022 aanvragen. Het ministerie werkt op dit moment aan de energietoeslag voor 2023. Hier volgt binnenkort meer informatie over via deze pagina.