Zuidplas

UPDATE: De gemeente hoopt dat vanaf December de energietoeslag zal worden uitbetaald wanneer je hier automatisch recht op heeft. Dit is nog niet met zekerheid te zeggen. Houd voor alle informatie ook de website van de gemeente goed in de gaten. Hier zal je op de hoogte gehouden worden.

Energietoeslag 2022/2023

Huishoudens met een laag inkomen kunnen energietoeslag krijgen in 2023. De energietoeslag is € 1.300 netto. We weten nog niet precies wanneer deze toeslag wordt betaald. Heeft u een uitkering via IJsselgemeenten? Dan krijgt u de energietoeslag weer vanzelf. Krijgt u de toeslag niet vanzelf? Houd dan deze pagina in de gaten voor updates of kijk af en toe op de website van de IJsselgemeenten: www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag-2023(externe link).

De energietoeslag van 2022

Heeft u de toeslag van 2022 nog niet gekregen, maar er wel recht op? Aanvragen kan nog tot en met 30 juni 2023. Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag(externe link) Daar kunt u ook de toeslag aanvragen.

Kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen van deze toeslag? Bij de Postkamer van Stichting ZO! (www.stzo.nl/postkamer(externe link)) helpen ze u graag.